$110 от всеки iPhone X ще изтичат към Samsung

Стойността на компонентите в iPhone X, произведени от Samsung, възлиза на $110

Не е тайна, че Apple е силно зависима от компонентите на Samsung за своите айфони. Юбилейният iPhone X, очакван на пазара по-късно тази година, не е изключение. Логично е Samsung да желае успеха на iPhone X, тъй като корейската компания ще получава по $110 от продажбата на всяко устройство на основния си конкурент.

Стойността на всички компоненти на iPhone X, произведени от Samsung, възлиза именно на $110, сочат изчисленията на Counterpoint Technology Market Research, на които се позовава Уолстрийт Джърнъл. Дисплеят, батерията и кондензаторите в юбилейния модел на iPhone идват от заводите на Samsung.

Нещо повече, Counterpoint намеква, че Samsung може да направи повече пари от iPhone X, отколкото от собствения си Galaxy S8. Очевидно, това тълкуване се отнася само до производството на компоненти, е не за продажбите на смартфони въобще.

Анализите сочат, че Samsung ще получи 4 млрд. долара повече от това, което постига обикновено извън производството на собствения Galaxy S8, поради  очакваните рекордно високи продажби на iPhone X.

Apple се надява да продаде около 130 млн. броя iPhone X, докато Samsung очаква продажби от 50 млн. броя за Galaxy S8. Изчисленията сочат, че Samsung прави приблизително $202 от компоненти във всеки свой Galaxy S8, така че компанията може да спечели общо повече пари от iPhone X, ако продуктът е успешен.

Apple, от своя страна, се опитва да намали зависимостта от Samsung. През 2019 г. американската компания ще започне да работи и с други доставчици на дисплеи за iPhone, особено след инвестициите в нов производствен обект, принадлежащ на LG Display.

Коментар