Нетера иска да е „най-добрият телеком” на пазара у нас

Амбиции да бъде “най-добрият телеком оператор” на пазара в България обяви компанията Нетера, която вчера даде първа пресконференция в София.

„Въпреки стабилния растеж и множеството успешни проекти през годините, ние искаме да ставаме все по-добри. Амбицията да сме най-добрият телеком оператор на пазара е основната движеща сила на компанията“, заяви Невен Дилков, управител на Нетера.

Компанията е един от най-големите доставчици на интернет в България и инвеститор в най-голямата оптична мрежа на Балканите. Шефовете на Нетера посочиха още, че компанията е в „топ три на българските телекоми, опериращи в Централна и Източна Европа”.

Нетера продължава да разширява оптичната мрежа за пренос на данни у нас и в региона. Проектът DWDM беше стартиран през юни и на този етап има покритие в 29 български града. Характерни за мрежите от този тип са лесният и бърз пренос на големи обеми от данни и високата ефективност на преноса на големи разстояния, без компромис в качеството, подчертаха от Нетера.

Ръководството на телекома припомни също, че Нетера притежава “един от най-високотехнологичните неутрални комуникационни центрове в България – София Телепорт”.

“Ние сме много амбициозна компания”, обобщи Невен Дилков.

Коментари по темата: „Нетера иска да е „най-добрият телеком” на пазара у нас”

добавете коментар...

  1. Георги

    Имат го покритието и си е факт, и не е само София и околия , ако е само там се губи ефекта на DWDM`а 🙂

  2. Георги

    И кои са тези 29 града не ми ясно. Защо не ги напишете. Да не се окажат само селцата около София. Или пък опънали едно трасе през България което минава покрай 29 града.

Коментар