Обявиха най-популярните Android смартфони

Samsung Galaxy J5 е най-популярният Android смартфон в България, според AppBrain

Излезе нов рейтинг на най-популярните смартфони под управление на Android в различни държави по света. Класацията е изготвена от анализаторската компания AppBrain.

Като цяло, в рейтинга доминират устройствата на Samsung. Това е характерно и за пазара в България, където моделът Samsung Galaxy J5 (2016) оглавява Топ 10 с дял от 3,3%. Корейският производител има общо 6 устройства в челната десетка, следван от Huawei и Lenovo с по два смартфона.

За сравнение, в САЩ най-популярен е Samsung Galaxy S7, където пазарният му дял е около 6,3%. Второ и трето място също са в ръцете на корейския производител, както още четири устройства от същата марка са в Топ 10.

Топ 10 най-популярни Android устройства в България – по абсолютен дял (таблицата вляво) и относителен дял (източник: AppBrain)

Любопитна е също така класацията за относителния пазарен дял на Android устройствата у нас. Това е делът от световния пазар, който отделните модели имат в България.

Прави впечатление важността на нашия пазар за бранда TCT (Alcatel). На България се падат 11,5% от продажбите на модела 9002X и 9,7% за 9003X, сочат данните на AppBrain.

Коментари по темата: „Обявиха най-популярните Android смартфони”

добавете коментар...

  1. Saevar

    ама боклуци и то огромни са тея Сасунгзи, Huawei и HTC са най-добрите, а кауните да си купуват дървета като горе споменатата марка номер 1, света е пълен с овце….

  2. vasildiavolo

    А проверихте ли въобще, че посочените модели на Alcatel не са смартфони, а таблети и не е ок да ги сравнявате със смартфони по брой продажби?!

Коментар