Samsung ще спре малките 20-30-инчови телевизори

В близка перспектива Samsung постепенно ще намалява обема на производството на малки телевизори

Водещият производител на телевизори, Samsung Electronics, планира да прекрати производството на малки модели и да се фокусира изключително върху премием сегмента.

Samsung постепенно ще прекрати продажбите на телевизори с диагонал около 20-30 ин’ча с резолюция HD и Full HD, съобщава корейското издание JoongAng Ilbo, позовавайки се на официални източници от компанията. Не се съобщава обаче в какви срокове ще стане това.

В близка перспектива Samsung ще намали обема на производството на малки телевизори, без да го прекрати напълно. Постепенно акцентът в асортимента на компанията ще се измества към големите модели с диагонал 60 и повече инча, с резолюция 4К.

В последните две години делът на Samsung в премиум сегмента на телевизорите с цена 2500 долара намалява. През 2016 г. този дял се съкрати от 54,7% до 23,4%, а през второто тримесечие на годината падна до 17%, по данни на IHS Markit.

В същото време LG подобри позициите си при премиум телевизорите, като за една година делът й нарасна от 21,3% до 40,8%. И въпреки, че през второто тримесечие на 2017 г. делът на LG намаля до 33,5%, той е два пъти по-голям от дела на Samsung. В началото на следващата година се очаква Samsung да пусне 4К телевизори с дисплеи на LG.

Коментари по темата: „Samsung ще спре малките 20-30-инчови телевизори”

добавете коментар...

  1. Джош

    Така е… бяха

  2. Историк

    А бяха времена когато това бяха най-големите телевизори.

Коментар