Студио Хелп – част от вашата документация

Студио Хелп е първата българска аутсорсинг фирма, занимаваща се с изграждането и поддръжката на потребителски документи. След старта на фирмата на българския пазар се формира ниша от софтуерни фирми, които си партнират със Студио Хелп за създаването на хелп файлове и потребителски инструкции (user manuals).
Новата услуга, предлагана от екипа на Студио Хелп, е демонстрационни клипове или накратко демота. Демо клипът е визуален самоучител, който показва нагледно кликовете, които потребителят трябва да направи в софтуера, за да изпълни определен сценарий. Демонстрацията е най-ефективният метод за обучение за работа със софтуер, а когато е записана като демо презентация, е възможна референция към нея след провеждането на тренинга.
Още едно предимство на демо клипа е организирането на информацията според сценариите на използване на софтуера. Така потребителите могат да получат информацията, отнасяща се за тяхната роля, и при необходимост да придобият бързо поглед върху системата. Форматът и големината на демо файла позволява да бъде включен в уеб страница и лесно да се разпространява от нея. Това е добра възможност да допълните скучната документацията на вашия софтуер с мултимедиен самоучител.
Повече информация за услугите на Студио Хелп можете да намерите на www.studio-help.com.

Коментар