Мусала Софт обучава стажанти от Франция

Мусала Софт е бързо развиваща се и престижна софтуерна компания, която благодарение на успехите си се превърна в притегателен център не само за българските таланти в сферата на програмирането, но и за чуждестранните студенти. За втора поредна година фирмата посрещна стажанти от Франция.
Преди две години със сътрудничеството на Нов Български Университет, в Мусала Софт идват на стаж двама французи от Университета в Нант – Жоан Брале и Силван Вриньо. След тримесечен престой се връщат в родината си, не само придобили нови знания, но и запазвайки изключително приятни спомени и преживявания, което ги кара да препоръчат Мусала Софт на свои колеги и приятели. Тази година от кандидатите, изявили желание да преминат стажа си в българската фирма, трима бяха приети – Пиерик Брюно (Политехнически университет – Нант), Томас Басаран и Томас Феньон (Университет – Нант). Бе им предоставена възможност да работят по проекти на Мусала Софт, прилагайки утвърдени водещи комерсиални технологии като J2EE и WebSphere.                     
Тримата французи показаха изключително старание. Мусала Софт оцени тяхното усърдие и им подари едноседмична почивка на Черноморието. “Момчетата работиха съвестно и решихме да ги възнаградим. Радвам се, че привличаме интерес не само сред българските студенти, но това е съвсем естествен процес. Ние сме интернационална компания, програмистите ни работят в международни екипи – нормално е в офиса ни да има и стажанти от други държави. Културният обмен при нас не е само добро пожелание, а реалност. Фактът, че Мусала Софт е желан избор в стажантските програми на студенти и от чужбина е сериозно признание за нас и ни показва, че се движим в правилната посока и отговаряме на високи стандарти.” – сподели Елена Маринова, президент на Мусала Софт.
“Сега, когато макар и за кратко бях част от Мусала Софт, съм изключително щастлив, че дойдох тук. Ако трябва да избирам отново или да препоръчам на някого най-доброто място, няма да се поколебая. Мусала е синоним на професионализъм, точност и на добро отношение. Научих много и колегите ме накараха да заобичам страната и да почувствам тукашната атмосфера. Беше полезен опит и с Тит и Том изкарахме три чудесни месеца – наистина сме удовлетворени и благодарни за предоставената възможност…” – Пиерик Брюно изрази своя ентусиазъм през последния ден от своя престой. 
Стажантското лято на Мусала Софт тази година не се ограничи единствено до софтуерни инженери. За няколко месеца Маркетинг и ПР екипа на компанията също бе подсилен от перспективни попълнения.

Коментар