Партньор на Майкрософт налага ERP в автомобилния бранш у нас

Специализирано решение на база Майкрософт подобрява бизнеса на компании от автомобилния бранш в България. Системата NAVauto, предлагана от Intelligent Systems, вече се използва от Булавто Груп, Ауто Италия, Фолксваген център – София, Римекс Инженеринг и др.

Решението отговаря на специфичните изисквания и нужди на компании, занимаващи се с продажбa и лизинг на автомобили, селскостопанска и строителна техника, сервизно обслужване и търговия с резервни части, стана ясно на днешната пресконференция.
NAVauto е разработена на базата на ЕRP системата Microsoft Dynamics NAV. Решението автоматизира специфичните за автомобилната индустрия бизнес процеси, оптимизира ресурсите и разходите, подобрява вътрешната организация в компаниите и повишава качеството на обслужване на клиентите, посочиха от Intelligent Systems.
Системата е изградена от няколко модула, които обхващат маркетинг, продажби и лизинг на автомобили, сервизно обслужване на автомобили, управление на резервни части, както и всички финансови операции, анализи и справки, свързани с тях.
„Екипът на Intelligent Systems разработи NAVauto с цел да осигури на компаниите вносители и дилъри на автомобили възможност да оптимизират цялостната си дейност чрез единна система за управление, която да обхваща всички специфични за тях бизнес процеси, каза Калин Цветанов, управител на Intelligent Systems България.
Инвестирайки в NAVauto, фирмите, занимаващи се с продажбa и лизинг на автомобили, сервизно обслужване и търговия с резервни части си осигуряват редица конкурентни предимства. Системата дава възможност да се оптимизират процесите и ресурсите в компанията, да се намалят разходите и да се постигнат по-високи бизнес резултати, коментира Иво Дрешков, мениджър партньори „Решения за управление на бизнеса” в Майкрософт България.
NAVauto позволява работа с неограничен брой марки, модели и модификации на автомобили и обхваща целия цикъл по продажбата им: създаване на оферта според индивидуалните изисквания на клиента, преобразуването й в поръчка за продажба, изпращане на поръчката към производителя, приемане на автомобила, фактуриране и предаване на автомобила на клиента.
За обслужването на лизинговите автомобили NAVauto предоставя възможност за проследяване и контрол на договорите и издаване на напомнящи писма и известия за финансови задължения, което повишава събираемостта на вземанията.
Модулът за сервизно обслужване, NAVauto Сервиз, предоставя детайлна информация за статуса на сервизните поръчки и спомага за ефективното управление на наличните ресурси – механици, работни групи, сервизни бази.

NAVauto Резервни части подпомага дейностите по проследяване на търсенето, прогнозирането, доставката и продажбата на резервни части, както и оптимизиране на техните наличности чрез използване на няколко метода за планиране на доставките.

Информацията, генерирана от различните модули се отразява своевременно във финансовия модул на системата и по този начин изготвянето на детайлни анализи и справки става в реално време.

Коментар