Икономедиа пуска безплатен вестник в 100-хиляден тираж

Издателят на вестниците Дневник и Капитал ще стартира в понеделник новия си проект за безплатен всекидневник. "Градски вестник" на Икономедия ще излиза в 100-хиляден тираж и ще бъде подкрепен онлайн от сайта gradski.bg, съобщиха от компанията.
"Това е проект, по който работим от 2 години и половина. Сега имаме възможност да го стартираме и очакваме, че пазарът бързо ще го оцени, каза Бисер Боев, генерален мениджър на Икономедиа.
Безплатният всекидневник ще се списва от екипа на сайта ZaGrada.bg, стартирал в уеб пространството през 2007 г.  
Изданието ще наблегне на новини от столицата, България, света и спорта. Ще има специални рубрики с информация за градската инфраструктура, както и със справочна информация – културен афиш, телевизия, кино, събития, нови магазини и заведения, нови продукти.
В различни дни от седмицата на страниците на вестника ще гостуват известни колумнисти, сред които и кметът Бойко Борисов, подчертаха от Икономедиа.
“Искаме да създадем вестник на гражданската журналистика, в който читателят е съавтор. Ще търсим и публикуваме мненията на софиянци по най-важните теми, ще се стремим да помогнем в разрешаване на проблемите, като изискваме отговор и действие от властта, обясни целите на вестника Димитрана Александрова, главен редактор.

Коментар