Google ще строи офис-мечта в Лондон

Покривът на бъдещия кампус представлява всъщност парк

Google планира да построи модерен и екологичен офис в световната столица Лондон, съобщи Techspot, където са публикувани и илюстрации на бъдещата сграда.

Както се вижда от изображенията, офисът ще се отличава от останалите постройки с просторната си, озеленена площ. Покривът представлява парк с три зони: плато, градини и полета. Освен това на него ще бъдат засадени ягоди, грозде и градински чай.

Още една особеност на офиса са огромните вътрешни пространства. За разлика от централите на други компании, офисът на Google няма да бъде съставен от множество малки помещения. В него ще има не само комфортни работи зони, но и зали за обучение, спортуване и масажи, басейни и т.н.

Кампусът на Google в Лондон ще осигури естествена, природна среда за служителите на компанията

Слънчеви панели, разположени на покрива, ще генерират до 20 мегаватчаса електроенергия. Google е помислил и за времената, когато в небето над Лондон ще летят хиляди дронове. На покрива са предвидени специални зони за излитане и кацане на безпилотните апарати.

Към момента е известно, че дължината на кампуса превишава 300 метра, а сумарната площ е около 93 000 кв. метра. В офиса ще работят около 7000 души. Стойността на проекта възлиза на 1 млрд. долара, а реализацията ще започне през следващата година.

Коментар