3D сканирането е новата вълна при смартфоните

Повечето производители на смартфони ще заменят сензорите за пръстов отпечатък със системи за 3D сканиране през 2018 година, прогнозира Digitimes, позовавайки се на източници от индустрията.

Huawei, Xiaomi и Oppo потвърждават, че ще интегрират 3D датчици в своите нови смартфони, очаквани на пазара през следващата година. С изключение на Vivo, която ще продължи да пуска модели със сензор за пръстов отпечатък, повечето от останалите големи производители не планират модели с остарялата технология.

Могъщи брандове от ранга на Apple могат да инвестират неограничено в разработката на технологии за 3D сканиране, но вместо това разчитат на доставчици на интегрирани решения, които позволяват бързо внедряване на 3D сензори, отбелязва Digitimes.

Така например, Qualcomm, Himax Technologies и Truly Opto-electronics разработват съвместно интегрирани решения за 3D скенери и ги доставят на производителите на смартфони.

Oppo и Xiaomi потвърждават, че ще използват решенията за 3D сканиране, разработени от Qualcomm и нейните партньори. Компанията Largan Precision, голям доставчик на модули за камерите на Apple, също планира разработка на триизмерни скенери.

Коментар