Италианци си подсигуриха бранда „Стив Джобс”

Братята Барбато отстояха правата върху бранда и логото „Steve Jobs” за нуждите на своята компания

Братята Винченцо и Джакомо Барбато от Италия защитиха правото си да ползват търговската марка „Steve Jobs” (Стив Джобс) в своята компания за дрехи, въпреки съпротивата от страна на Apple, съобщи The Verge.

През 2012 г. находчивите италианци забелязали, че Apple не е регистрирала името на своя основател и лидер – покойния Стив Джобс – като търговска марка. Братята, които в продължение на много години проектирали дрехи и аксесоари за други марки, отворили компания със собствен бранд и решили да я нарекат „Steve Jobs”.

Очаквано, Apple подаде жалба в европейското патентно ведомство с претенции за логото, в което има явни прилики с нейното. Но европейските пазители на патенти и търговски марки сметнаха, че „отхапаната” буква „J” не може да бъде объркана с ябълка, тъй като е негодна за консумация и не нарушава правата на Apple.

Сега италианската компания може спокойно да продава дънки, тениски, чанти и друга модна продукция с бранда „Steve Jobs”. Нещо повече, братята са амбицирани да пуснат и електроника с името на най-великия ИТ предприемач, става ясно от тяхно интервю за Business Insider.

Коментари по темата: „Италианци си подсигуриха бранда „Стив Джобс””

добавете коментар...

  1. ало

    Че то, мафията затова винаги се стреми към властта, защото после може да управлява еднолично и така да забогатява още повече. Всички прилики с действителни лица и събития са плод на свободна интерпретация!

  2. име

    Доста смешно лого, със здраве да си го харчат 🙂 🙂 🙂

  3. Anonymous

    това в БГ не може да стане…..защото или ще се самоубият или ще починат от инфаркт. Справка – Мишо Бирата ,жена му, вещите лица по делата срещу Цв.Цв. ………………………… П.П. ……….. Цв. Цв не е Цветан Цветанов—- а….Цвета Цветкова…..примерно!

Коментар