Лазерен принтер ароматизира въздуха

Ароматизиране на въздуха и забавления предлага ново мултифункционално устройство на Xerox. Лазерният Phaser 3100MFP с формат А4 е предназначен за употреба у дома и в малки офиси.
Новият продукт работи със скорост до 20 страници в минута и поддържа резолюция 2400х2400 dpi, стана ясно вчера при представяне на устройството в столичен японски ресторант.
Предимства на модела са мощният процесор, голямата оперативна памет и множеството допълнителни функции, посочиха специалисти от Xerox България.
Атракцията във Phaser 3100MFP обаче е нов и оригинален аксесоар – ароматизатор на въздуха, който е наличен в пет различни варианта. Ароматизиращият пълнител се закрепва към корпуса на устройството, над вградения вентилатор за охлаждане.
„Използването на този аксесоар по време на работа с устройството гарантира на потребителите приятна атмосфера в дома или офиса. Това е единственото печатащо устройство на пазара с подобна освежаваща въздуха опция”, казва Светослав Григоров, продуктов мениджър в Xerox България.
Вграденият цветен скенер позволява сканиране на изображения с резолюция от 4800×4800 dpi. Допълнителният USB порт, разположен на предния панел, дава възможност за запаметяване на сканираните файлове, дори и без включване на компютъра. За това допринасят пълноценната qwerty клавиатура и удобен LCD дисплей.
Phaser 3100MFP може да бъде поръчан с Wi-Fi модул. Сред другите функции са двустранен печат с ръчно настройване, копиране на двете страни на един лист върху една страница, печат на водни знаци, плакати, годишни календари и автоматично сортиране на документи.
Новото МФУ предлага още една нестандартна функция, за забавления в дома и офиса – разпечатване на готови „Судоку” игри.
Устройството е достъпно в две конфигурации: Phaser 3100MFP/S (с принтер, копир и скенер) и Phaser 3100MFP/X, което добавя факс и автоматично подаване на хартия с работен обем до 50 листа.
Моделът 3100MFP/X може да бъде поръчан с безжична телефонна слушалка и адаптер за изпращане на факс от VoIP устройство. С тези опции потребителите получават автоматичен прием на факсове.
Сертифицираният софтуер за разпознаване на сканиран текст ABBYY FineReader вече влиза в стандартния комплект и на двете конфигурации.

Коментар