Алтерко Роботикс вече приема биткойн плащания 

Детският часовник MyKi и продуктите за умен дом Shelly вече са достъпни за покупка чрез биткойн

Всички смарт продукти на българската IoT компания Алтерко Роботикс вече са достъпни за покупка с криптовалута. Притежателите на Bitcoin, Bitcoin cash или Litecoin могат да се сдобият с детски часовник MyKi и продуктите Shelly за автоматизация на дома.

За целта потребителят единствено трябва да избере опцията за плащане с криптовалута на сайтовете на компанията. Алтерко Роботикс е една от първите IoT компании в България, въвели този метод за плащане.

„Това ще ни осигури възможност да получаваме поръчки от цял свят без необходимост цената да се конвертира в евро или долари. Потребителите ще могат да използват Bitcoin, Bitcoin cash или Litecoin, за да направят покупката си, а съвсем скоро ще увеличим и броя на видовете криптовалути, които приемаме за плащане”, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

По света и в България все повече уебсайтове въвеждат криптовалутите като разменна финансова единица за стоки и услуги. Стойността на някои от тях  регистрира ръст от над 10 000% през последните месеци.

Бързината и сигурността на плащането с криптовалута са изключително високи, което е причина за големия потребителски интерес към тях, както и една от причините за решението на Алтерко Роботикс да започне да приема плащания с криптовалута.

Въвеждането на иновативния метод за плащане се очаква да спомогне допълнително за развитието на Алтерко Роботикс. Пред последните два месеца на 2017 г. компанията завоюва нови пазари със своя топ продукт – детския часовник MyKi. Към момента часовникът се предлага на над 60 пазара, сред които са Австрия, Дания, Южна Африка, Румъния и Латвия.

Коментар