Интерфейсът HDMI измества бързо DVI

Интерфейсът за видео с висока резолюция HDMI се разпространява с бързи темпове през настоящата година. В същото време DVI (цифров визуален интерфейс) отстъпва, сочи ново проучване на In-Stat.
Основният фактор за успеха на HDMI е секторът на потребителската електроника. Сега HDMI може да се открие в 95% от цифровите телевизори, продадени през настоящата година. В другите продуктови линии HDMI все още не е толкова популярен.
За сравнение, DVI интерфейсът е предпочитан от производителите на персонални компютри и периферни устройства.
Двата интерфейса са сходни по функционалност и имат пропускателна способност, достатъчна за цифрово видео, като при HDMI е по-висока.
До 2012-а година продажбите на устройства с HDMI ще нарастват с 23% годишно, прогнозират анализаторите. Покупките на устройства с DVI пък ще намаляват с 30% всяка година.

по темата: „Интерфейсът HDMI измества бързо DVI”

добавете коментар...

  1. коко

    Наистина трябва да почетат малко.

    DVI – носи само видео, може да бъде с един или два канала – което удвоява скоростта.
    HDMI – носи видео и аудио, може да бъде само с един канал.

    Сигналите при двата стандарта са идентични. Съществуват преходници DVI -> HDMI – когато ползвате такъв е необходимо да си набавите отделен кабел за аудиото.

  2. Георги

    Двата интерфейса са сходни по функционалност и пропускателна способност за цифрово видео. – А бе вие добре ли сте, как ще са сходни по пропускателна способност. Я вземете се образовайте малко и не пишете глупости.

Коментар