Защо да изберем реновиран лаптоп?

Покупката на обновен лаптоп вместо чисто нов може да ви спести сериозна сума пари. Реновираната техника има много положителни страни, които често остават в сянката на новата техника. Обърнахме се към специалистите от Kozelat.com за отговор на някои от най-често задаваните въпроси, свързани с обновената техника.

Какво означава обновен лаптоп?

Големите компании от Западна Европа подменят наличната си компютърна техника през няколко години. Правят го, за да осигурят по-голяма производителност на служителите си и възможност да работят с най-актуалните версии на специализирани софтуерни продукти. „Старите” компютри и лаптопи се продават на фирми, които ги обновяват: тестват, сервизират, класифицират и предлагат на масовите потребители. По този начин професионален клас лаптопи от най-високите серии на световно доказани производители достигат до всички нас на цена, в пъти по-ниска от първоначалната.

Ще ми върши ли работа обновеният лаптоп?

Когато хората попитат за съвет за избор на лаптоп, първият въпрос е за какво ще го използват. Почти винаги отговорът е някаква вариация на: сърфиране в интернет, за работа в офиса, игри, гледане на телевизия и филми и т.н. Освен игрите изискващи мощна графична карта, в останалите случаи обновените лаптопи втора употреба са напълно достатъчни и покриват всички изисквания. Винаги се препоръчва наложена марка, защото това говори за високо качество и лесна поддръжка след продажба. Следва уточняване на бюджета и избор на конфигурация с максимално добри параметри.

От къде да си закупя обновен лаптоп?

Много хора предпочитат да отидат на място в конвенционален магазин за компютърна техника и да направят своята покупка. Това обаче не е гаранция за качество, но често е гаранция за по-висока цена. Все по-голяма популярност набират специализирани онлайн магазини за обновена компютърна техника като Kozelat.com, които спестяват от персонал и наемане на търговски пощи и по този начин поддържат по-ниски цени. Друга причина за покачващото се доверие в сайтовете за електронна търговия е, че законът е изцяло на страната на потребителите. Всеки продукт, закупен онлайн, може да се върне до 14 дни без никакви условия.

Кой си купува употребяван лаптоп?

Все повече работодатели започват да разчитат на така наречената „обновена техника”. Причините са, че е надеждна и евтина. Училищата също залагат на реновирани лаптопи, защото на цената на нов те закупуват до три обновени лаптопа, което е сериозно улеснение за бюджетите им. Потребителите получават възможност по-често да подменят персоналните си лаптопи, защото са инвестирали по-малко средства в тях.

Как да си избера обновен лаптоп втора употреба?

Реновираните лаптопи са чудесен начин да спестите пари без да правите компромис с качеството и да получите производителност, с която да вършите задачите си успешно.

Но как да бъдете сигурни, че сте избрали правилния продукт? Ако следвате няколко основни практики, тогава ще бъде лесно да намерите страхотен лаптоп, който ще работи години наред.

Изберете доказан търговец

Най-важната част при покупката на обновен лаптоп е търговецът да е доказал, че държи на високото качество. Потърсете информация от други потребители на сайта и Facebook страницата му и се уверете, че са доволни от състоянието на техниката си.

Проверявайте гаранцията

Разбира се, дори най-детайлно тестваната техника може да дефектира. Затова изберете лаптоп с 12-месечна гаранция, за да сте сигурни, че дори и ако немислимото се случи, вашият доставчик ще се погрижи гаранционно за него.

Не подценявайте класификацията

Четете внимателно описанието и проверете класа на лаптопа, за да разберете в какво състояние и дали покрива напълно изискванията ви.

Проверете състоянието на батерията

Описанието на батерията е отделно от класа на лаптопа. Това не бива да ви плаши. Често неработеща или липсваща батерия е шанс да се сдобиете с добър лаптоп на по-ниска цена. Това в никакъв случай не пречи на работата на лаптопа.

Следвайте тези стъпки и възможността да се сдобиете с чудесен обновен лаптоп на отлична цена е твърде голяма.

При избор на компютър или лаптоп втора употреба е много важно от къде ще го закупите. Това трябва да е проверена компания с гарантирано качество. Обърнете внимание дали компанията предлага гаранция, тестов период, проучете какви са условията за сервиз.

Някои магазини, както например, Kozelat.com, могат да предлагат и безплатна предварителна инсталация на ОС Windows, което също може да ви спести допълнително време и пари.