x10sure поддържа изгодно бизнес критични приложения

Решение на Fujitsu Siemens Computers осигурява висока надеждност за сървъри и критични бизнес приложения, стана ясно от презентация на специалисти от българския офис на компанията.

Системата x10sure е част от стратегията на Fujitsu Siemens Computers, целяща да утвърди компанията като доставчик на решения за ИТ инфраструктури.
Решението се състои от няколко компонента, вкл. сървъри Primergy, сторидж устройства NetApp, сървърна операционна система (Windows, Suse, RedHat, ESX) и x10sure софтуер.
x10sure консолидира сървърите и приложенията в дадена организация. Ако някой от сървърите отпадне, приложението, изпълнявано на него, се рестартира на резервен (spare) сървър, обясни Деян Евлогиев, консултант във Fujitsu Siemens Computers.
Особеност на решението е, че сървърът стартира приложенията от сторидж системата. Там се съхраняват и сървърните имиджи.
x10sure следи работата на сървърите и когато някой от тях отпадне, системата първо го изключва, за да не се повредят данните. След това x10sure “ремапваимиджа на повредения сървър към резервния и стартира отново приложението.
Целият този процес се осъществява автоматично, без намесата на администратор. Операцията по възстановяване продължава няколко минути, докато при клъстерните решения става за секунди. Но за сметка на това, x10sure е ценово по-изгодно решение.
Новата версия 2.1 на x10sure поддържа повече от един резервни сървъра, което дава значително по-голяма гъвкавост при внедряване на конкретни решения. Системата може да съдържа до 64 сървъра Primergy, разделени в четири групи с един или повече резервни сървъра.
Цените на цялостни x10sure решения започват от около 48 000 евро и стигат до към 300 000 евро, уточниха от компанията. Системите са особено подходящи за доставчици на услуги, тъй като им позволяват да гарантират на клиентите бързо възстановяване след повреда.

Коментар