MWC 2018: Zenfone 5 Lite – за автопортрети и пейзажи

Zenfone 5 Lite има 20-мегапикселова двойна предна камера, която обещава висококачествени автопортрети

За да бъдат снимките приятни и забавни, за да се случват бързо и леко, от Asus са поработили усърдно върху подобрението на камерите в своите модели. В резултат на това се е появил нов телефон, който сякаш е замислен за пищни автопортрети и просторни пейзажни снимки.

Zenfone 5 Lite има 20-мегапикселова двойна предна камера, която обещава висококачествени автопортрети с ясен рисунък и наситени цветове. Вградената светкавица, разбира се, помага за това, а за да се види човек добре преди и след щракването – дисплеят е с диагонал цели 6 инча. Заобиколен е с тънки рамки – тенденция, която бе видна сред повечето нови смартфони, дебютиращи на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2018).

Задната камера на Zenfone 5 Lite също е двойна, но тук има разлика между двете “очи”

Задната камера също е двойна, но тук има разлика между двете “очи”. Вторичната, поддържаща камера е широкоъгълна. Ъгълът на визията й е 120 градуса. Това позволява да се “натика” повече пространство в кадъра и да се правят прекрасни пейзажни снимки – или пък да се поберат повече приятели в кадъра!

Zenfone 5 Lite е един от общо трима братя във фамилията нови телефони на Asus – Zenfone, където моделът Zenfone 5 бе рекламиран като устройство с изкуствен интелект, а Zenfone 5Z е неговият по-голям другар с малко по-добри вътрешни характеристики.

Zenfone 5 се отличава с покритие, което не събира пръстови отпечатъци

Под изкуствен интелект тук следва да се разбира способността на камерата да прецени какъв автоматичен режим на снимане да приложи – “пейзаж”, “лице”, “храна” и т.н.

В сравнение със Zenfone 5, моделът Lite има доста по-различен външен дизайн – семпъл, изчистен и – за щастие – с покритие, което не събира пръстови отпечатъци, а това е слабост на много от новопредставените модели в Барселона.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „MWC 2018: Zenfone 5 Lite – за автопортрети и пейзажи”

добавете коментар...

  1. Rosen

    Най-добрите телефони с най-издръжливите батерии Asus Zenfone Max

Коментар