AMD MxGPU технологията вече е достъпна за Citrix XenServer

AMD MxGPU

AMD MxGPU позволява на един физически GPU да работят отдалечено до 16 виртуализирани потребители

Технологията AMD MxGPU, първото в света хардуерно-базирано виртуализирано GPU решение, вече е достъпна за Citrix XenServer 7.4, съобщи AMD. С поддръжка на Citrix XenDesktop и XenApp, AMD MxGPU дава висока степен на гъвкавост за различни бизнес приложения и предвидима, надеждна инфраструктура.

Графичната виртуализационна технология AMD MxGPU предлага качество на услугите (Quality of Service,  QoS) с висока степен на съвместимост и последователност, което означава, че ИТ мениджърите ще получават много по-малко обаждания за проблеми, свързани с неочаквани забавяния, а крайните потребители ще знаят точно как ще се държи системата при изпълнението на техните задачи. 

AMD MxGPU осигурява и повече гъвкавост за отдалечените потребители. Технологията е изградена по стандартната за индустрията концепция SR-IOV (Single-Root I/O Virtualization) и позволява на един физически GPU да работят отдалечено до 16 виртуализирани потребители.

AMD предлага решения на база MxGPU за различни области на индустрията, вкл. архитектура, инженеринг и строителство (АИС), мултимедия и развлечения, нефт и газ, географски информационни системи (ГИС), производство и образование.

Графичната виртуализационна технология AMD MxGPU предлага качество на услугите с висока степен на съвместимост и последователност

Виртуализираният графичен KVM хост драйвер сега е достъпен на общността, поддържаща отворения код, така че доставчиците на облачни услуги и бизнес потребителите могат да къстомизират своя MxGPU GIM (Guest Interface Manager) към своята производствена среда и да изграждат продукти, според специфичните нужди на клиентите.

С все по-широкото възприемане на GPU-ускорението от страна на независимите софтуерни разработчици, свързаните с графичните платформи услуги ще продължават да превземат информационните центрове, отбелязва AMD. Технологията AMD MxGPU се явява елегантно решение с най-висок QoS, използвайки серията графични ускорители AMD FirePro S7100.

Коментар