Норвегия финансира комуникационен проект на МВР

Завърши първата фаза от изграждане на сигурна комуникационна система в Министерство на вътрешните работи, стана ясно днес на пресконференция. Проектът се изпълнява от норвежката компания Nera Networks.

Правителството на Норвегия е дарило 5 млн. евро за втория етап от изграждане на интегрираната система, а останалата част от проекта се финансира от България.
Решението осигурява сигурен пренос на видео- и гласова информация от МВР до югоизточните шенгенски граници и до пристанищата на България.
„Изграждането на комуникационната система отговаря на изискванията на Европейския съюз за разширяване на Шенгенската зона и е от национален интерес за България. Тази система ще помогне на МВР в борбата с организираната престъпност и ще гарантира контрол над информацията и недопускане на изтичане на такава”, каза министър Михаил Миков.
„Поели сме ангажимент към Министерството на вътрешните работи и към България и аз гарантирам, че проектът ще бъде завършен навреме и ще отговаря на всички критерии за качество”, каза изпълнителният директор на Nera Networks Пер Арне Хенас.

по темата: „Норвегия финансира комуникационен проект на МВР”

добавете коментар...

  1. Sen

    много интересно как чужда компания изгражда тази интегрирана система-особенно в мвр.много странно…

Коментар