RdpGuard – защитава сървъра от brute-force атаки

Механизмът за сигурност на RdpGuard предотвратява опитите за непозволен достъп до сървъра

Повтарящите се опити за логин в сървъра от един и същи IP адрес може да бъдат знак, че някой се опитва да разгадае паролата и да получи неупълномощен достъп до сървъра. Софтуерът RdpGuard е специално проектиран за подобни ситуации, действайки като защитен слой за сървъра.

Приложението следи постоянно събитията в лог файла, за да открие неупълномощени опити за връзка и незабавно блокира IP адреса на източника. Това подсигурява отдалечените десктопи срещу т.нар. brute-force атаки и прави сървъра по-труден за хакване.

RdpGuard работи като Windows услуга, което означава, че защитната система се поддържа активна, дори да няма логнат клиент. Заедно със защитната стена на Windows, механизмът за сигурност на RdpGuard предотвратява опитите за неупълномощено проникване.

Можете лесно да конфигурирате максималния брой неуспешни опити за логин, който активира системата за IP блокиране, и да зададете времето, през което даден адрес ще се държи блокиран в черния списък (по подразбиране – 24 часа). Предвидена е също възможност за дефиниране на списък с изключения, който съдържа адреси, разглеждани като сигурни, независимо от броя на неуспешните опити за свързване.

Следейки сървърните логове, RdpGuard може да открие потенциалните атаки и автоматично да блокира конкретни IP адреси,

RdpGuard предлага избор от два метода за блокиране, всеки от тях базиран на Windows Firewall или на специфични политики за IP сигурност. Всички блокирани IP-та се показват в главния прозорец на програмата заедно с датата, на която ще се премахнат от забранения списък.

В заключение, RdpGuard се явява надежден инструмент за предотвратяване на неупълномощен достъп до сървъра. Следейки сървърните логове, програмата може да открие потенциалните атаки и автоматично да блокира конкретни IP адреси, преди сървърът да бъде компрометиран.

Даунлоуд: RdpGuard

Коментар