Проекти с машинно обучение печелят хакатона на ТУЕС

Отборът Кокобе грабна първа награда в хакатона Hack 30xTUES със софтуер, ползващ машинно самообучение

Приложение за резюмиране на текст, използващо невронни мрежи и машинно самообучение, спечели голямата награда на ученическия хакатон в Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София.

Софтуерът е разработен от Телерик Арсов, Ивона Мирчева, Владислав Георгиев, Мартин Дацев и Петър Милев, ученици от 11Б клас на ТУЕС. Отборът им Кокобе взе и специалната награда на TelebidPro с възможност за стаж и менторство.

Друг проект, базиран на машинно самообучение, спечели второто място в хакатона – приложение за чатбот на историческа тема, което предлага резюме на текстове по дадена тема, спрямо интересите на ползвателите. То е разработено от деветокласниците в ТУЕС от отбор Old and Bald – Георги Любенов, Виктор Велев, Антон Янчев и Самуил Георгиев.

Третата награда е за проект за игрална конзола, която беше демонстрирана пред журито от отбор IDK – Михаил Кирилов, Петър Николов, Денис Бързанов, Тони Пеловски, Стефан Стефанов от 10Б клас на ТУЕС.

В четвъртото издание на тридневния ученически хакатон Hack 30xTUES участваха 45 отбора с ученици от 8-ми до 12-ти клас. Те създадоха софтуерни и хардуерни проекти по теми, свързани с 30-годишния юбилей на технологичното училище.

Пред журито бяха представени проекти на образователни игри, свързани с историята и миналото, нови версии на класически електронни игри, образователни платформи с различни функционалности, приложения за връзка между компании и ученици за набиране на стажанти, текстообработващи приложения и инструменти, платформи за витруална обиколка на училището, както и различни забавни игри.

Коментар