Microsoft отново преговаря с Yahoo

Софтуерният гигант Microsoft е подновил преговорите за поглъщане на бизнеса с търсене в интернет на Yahoo. Това твърди в неделния си брой британският вестник Таймс.

Разговорите се водят за сделка на стойност 20 милиарда долара. Твърди се, че шефовете на двете компании са се споразумели по ключовите въпроси.

Освен това Microsoft щяла да подкрепи новото ръководство на Yahoo, след като единият от основателите на компанията, Джери Янг, вече се оттегли от поста CEO. Очаква се ключови постове в компанията да заемат Джонатан Милър, бивш генерален директор на AOL, и Рос Левинсон, който по-рано управляваше Fox Interactive Media.

Евентуална сделка не би означавала 100-процентно поглъщане на Yahoo. Интернет компанията ще запази своите услуги със съдържание, системите за електронна поща и мигновени съобщения, отбелязва Таймс.

По-рано, CEO-то на Microsoft Стив Балмър заяви, че компанията не възнамерява да се върне на масата за преговори в отговор на недвусмислена покана от страна на Джери Янг.

През май бордът на директорите на Yahoo отказа щедро предложение за поглъщане от Microsoft, възлизащо на стойност 44,6 милиарда долара. След това Microsoft поиска само бизнеса с търсене на Yahoo и отново получи отказ.

Коментар