Broadcom се премести в САЩ от Сингапур

След неуспешните опити да придобие Qualcomm, гигантът Broadcom отново стана американска компания

Производителят на комуникационна електроника Broadcom отново е американска компания, след като завърши процеса на прехвърляне от Сингапур в САЩ. Компанията беше американска до 2016 г., когато я купи австралийската Avago.

Broadcom обяви намерението си да за се завърне в САЩ през ноември м.г., скоро след като отправи първото си предложение за покупка на американската Qualcomm – най-големия разработчик на мобилни процесори, припомня Ройтерс.

Офертата беше отхвърлена от Qualcomm, но Broadcom предприе нови опити, покачвайки цената, преди президентът на САЩ Доналд Тръмп да блокира възможността за сделка от съображения за националната сигурност. Последната оферта беше на стойност $117 млрд.

По информация от компанията, всички акции на Broadcom Ltd. са заменени с наскоро пуснатите акции на Broadcom Inc. едно към едно. От няколко централи на компанията в различни страни остава само една – в Сан Хосе, Калифорния. Запазва се и символът на Broadcom на борсата.

Завръщането в САЩ ще позволи на Broadcom да купува американски компании без да подлежи на проверка от Комисията по чуждестранни инвестиции (CFIUS), която има право да блокира сделки, криещи рискове за националната сигурност.

Коментар