Huawei иска да продаде 200 млн. смартфона тази година

Huawei планира да увеличи продажбите си на смартфони с 50 млн. броя през настоящата година

Водещите китайски производители на смартфони засилват присъствието си на световния пазар. Целта на всеки от тях е да увеличава непрекъснато обема на продажбите, съобщава тайванският източник DigiTimes.

Така например, Xiaomi си е поставила за цел да продаде 120-150 млн. смартфона през настоящата година, което е значително повече от 93-те млн. устройства, реализирани от компанията през 2017 г.

В същото време Huawei, третият по големина производител на смартфони в света след Samsung и Apple, преследва продажби в размер на 200 млн. броя през 2018 г. За сравнение, през миналата година компанията достави на пазара 153 млн. смартфона.

Xiaomi ще продължи инвазията си на пазара в Индия, където според някои източници е успяла да изпревари Samsung по продажби за последното тримесечие. Освен това компанията навлезе на пазара в Западна Европа през миналата година.

Huawei, на свой ред, се натъкна на съпротива от американските власти в плановете си да навлезе на пазара в САЩ в партньорство с големите телеком оператори. Затова към момента компанията се концентрира върху пазарите, на които вече присъства.

Коментар