Илон Мъск обеща Hyperloop с 1/2 от скоростта на звука

Илон Мъск, нашумялият американски предприемач, възнамерява да ускори тестовия модул на Hyperloop до половината от скоростта на звука, съобщи лично той в блога си в Twitter.

Преди време основателят на Tesla и SpaceX създаде отделна компания, която да развива проекта за свръхбърза магистрала Hyperloop. Но според публикацията на Илон Мъск в Twitter предстоят нови тестови изпитания на… SpaceX/Tesla Hyperloop.

Както и да се казва проектът в крайна сметка, по-важен е напредъкът по него. Мъск обещава в близко време да ускори тестовия модул на Hyperloop до близо половината от скоростта на звука, което би било невероятно постижение. Скоростта на звука във въздуха е 343 м/сек., или 1234,8 км/ч.

За целите на изпитанията екипът на SpaceX/Tesla Hyperloop ще използва къса тестова тръба с дължина около 1,2 км. Илон Мъск се надява да постигне скорост от поне 500 км/ч в предстоящите следващия месец тестове.

Към момента рекордът за скорост на подобни транспортни системи принадлежи на компанията Virgin Hyperloop One и той е 387 км/ч. Според първоначалната концепция, серийните капсули Hyperloop трябва да се движат със скорост 1000-1200 км/ч.

Коментар