Acer обяви нов видео проектор с ColorBoost II технология

Acer, третият по големина производител на персонални компютри в света (източник: Gartner, януари-юни 2008) и един от водещите доставчици на проектори, обяви новия си модел проектор P1166 – отлично решение за презентации пред бизнес аудитория или за вълнуващо мултимедийно преживяване в домашни условия.

Новият проектор Acer P1166 използва технологията ColorBoost II – тя е разработена от компанията, за да осигури картина с високо качество, с живи, близки до съществуващите в естествена среда цветове. Като комбинира 6-сегментно цветно колело, мощен процесор на изображения и усъвършенстваната технология Lamp Illumination – за качествен светлинен поток, благодарение на ColorBoost II Acer издига до ново ниво качеството на изображение, доставяно чрез проектор.

Процесорът на изображения използва технологията на Acer Best Color Tracking – за подобряване на градацията на изображението, подчертаване на по-тъмните детайли и представяне на натурални нюанси.

Усилването на входящия сигнал осигурява отлична производителност за всякакви видове съдържание, а цветовата настройка HSG (Hue Saturation Gain) прецизира основните цветове до постигане на по-ненатрапчива и неподправена визия.

Специалният дизайн на лампата улеснява мултимедийното представяне в ярко осветени помещения – според него потребителите могат да избират измежду два режима: Bright mode – за усилване на яркостта до максимална степен и Video mode – за подсилване на червените краски – като компенсация за ограниченията в процеса на дигитално прожектиране (DLP).

В новия мултимедиен модел на Acer функционира EcoProjection – екозащитна технология. Тя съкращава консумацията на електроенергия до 50% в режим на изчакване. Ако P1166 не получи сигнал в рамките на 5 минути, той автоматично влиза в „Еко” режим, намалявайки по този начин консумацията до 20%.

ЕКО режимът може да бъде активиран всеки път, когато околната светлина не изисква пълна сила на лъча – така се удължава животът на лампата, намаляват се шумът и потреблението на електрическа енергия.

За по-голяма лекота при работата с P1166 Acer използва технологията си SmartFormat. Тя позволява незабавна прожекция, независимо от разделителната способност на входящия сигнал. Като резултат отпада проблемът с резолюции, за които липсва поддръжка и поради тази причина изискват допълнителна настройка на разделителната способност на ноутбука.

Богати поддържащи способности

Оборудван с HDMI порт за най-качествения видео-аудио сигнал, достъпен в момента, при това в един-единствен кабел, P1166 гарантира зрелища с висока разделителна способност и невероятни възможности за забавления. Тъй като HDMI портът поддържа HDCP, всеки може да се наслади на HDCP кодирано съдържание с високо качество.

D-sub, RCA и S-video портовете са гаранция за безпроблемно свързване към настолни и мобилни компютри, DVD плейъри или игрови конзоли. P1166 демонстрира широка съвместимост с различни видове формати, поддържа NTSC, PAL, SECAM, HDTV, EDTV и SDTV.

Живи картини

В P1166 високото ниво на яркост от 2500 ANSI лумена, нивото на контраст от 2000:1 и почти естествената SVGA резолюция гарантират отлична картина, независимо дали става въпрос за фирмена презентация или мултимедийно забавление. Благодарение на технологията ColorBoost II, картината на Acer P1166 е с наситени цветове, страхотен контраст и естествено пресъздадени образи.

По-добра функционалност

Тих (едва 28 децибела в “Еко” режим), но способен да възпроизвежда висококачествени образи, P1166 тежи само 2.5 кг. Моделът е универсален цифров проектор, удобен за използване в офис среда, дома или от хора, чиято работа е свързана с чести пътувания.

Животът на лампата в P1166 в “Еко” режим е с продължителност 4000 часа. За да пести енергия, проекторът автоматично и безопасно се самоизключва – ако не получи сигнал за определено време, чиято продължителност се дефинира от потребителя.

Вграденият говорител представлява удобство при презентациите със звук, а цифровото увеличение спомага за акцентиране върху детайли на екрана.

Още едно улеснение при презентиране е фактът, че дистанционното управление на P1166 е снабдено с лазерна показалка и бутони за прехвърляне на страниците, а бутонът Empowering предоставя незабавен достъп до инструментариума Acer Empowering Technology tools.

Пълноценен помощник

Acer оборудва линията си проектори със своя софтуер Empowering Technology, който включва следните модули:

Acer ePower Managment – позволява на потребителите да настроят режимите на енергоспестяване. Включва режима High Altitude Mode, който предотвратява автоматичното изключване на проектора при по-високи надморски височини за сметка на ускоряване на оборотите на охлаждащия вентилатор.

Acer eView Management – помага на потребителите да настроят проектора за всякакъв тип обкръжение и различни видове съдържание. Acer eView Management включва иновативния режим Blackboard Mode, благодарение на който прожектирането става директно върху черна дъска, без да се налага използването на традиционния бял екран.

Acer eTimer Management – напомня за изтичането на установеното време – което е особено полезно за спазване на график с презентации.

Acer eOpening Management – дава лесен начин за смяна на началния екран и поставяне на собствени изображения.

В допълнение:

Acer InstantPack – След края на презентацията или преди това, в случай че потребителят бърза, захранващият кабел може да бъде изваден от електрическия контакт, веднага след като проекторът е излючен, без това да доведе до риск от сериозни повреди. Няма нужда да се изчаква проекторът да се охлади – потребителят може да опакова проектора веднага и да замине незабавно.

Инсталационното меню помага за по-лесна инсталация и настройка на проектора, след като наличието на сигнал от външен източник вече не е задължително.

PIN код, който намалява риска от кражба и неоторизирано използване чрез персонална цифрова коминация за защита.

Проекторите на Acer са съвместими с Microsoft Vista. Всички проектори идват стандартно с 2 години гаранция.

Коментар