Philips Momentum – монитори за домашно забавление

Philips Momentum 436M6VBPAB е истински геймърски монитор, който дава на играчите най-високо ниво на представяне

MMD, лицензен партньор на Philips, обяви нова линия монитори Momentum, фокусирана върху домашното забавление и в частност конзолните игри.

Първият модел от линията, 436M6VBPAB, идва със спираща дъха 4K UHD резолюция на своя 43-инчов VA панел. Мониторът постига 1000 cd/m² пикова яркост, цветово пространство ultra-wide с покритие на 100% BT.709 и 97,6% DCI-P3 и 1,07 милиард цвята. Това е първият в света дисплей, съвместим с новия стандарт VESA DisplayHDR 1000.

Моделът 436M6VBPAB е снабден с Quantum Dot технология вместо с някоя от конвенционалните технологии с LED подсветка. Тази технология произвежда трептящи, динамични цветове с по-синьо синьо, по-зелено зелено и по-червено червено. Благодарение на по-късата дължина на вълната на трите основни цвята при Quantum Dot, те са представени по-наситени и още по-живи и точни.

Philips Momentum 436M6VBPAB е истински геймърски монитор, който дава на играчите най-високо ниво на представяне, благодарение на режимите Low Input Lag и SmartResponse за по-бърза визуална обратна връзка, както и Adaptive-Sync за геймърско изживяване без насичане и накъсване на кадрите.

Мониторът е голям и стилен, с много тънки рамки, поставен върху модерна и футуристична тънка алуминиева стойка. Дисплеят използва Ambiglow осветяване, което създава уникално зрително преживяване посредством външен светлинен ореол около панела.

Бързият вътрешен процесор анализира съдържанието на екрана и адаптира цвета и яркостта на светлината, така че да подхождат на образа. Този ефект е особено подходящ за филми, спортни събития и игри.

Дебютният модел 436M6VBPAB е снабден с бърз 43-инчов VA панел с CrystalClear 4K (3840×2160) UHD резолюция и отлично време за реакция от само 4 ms GtG, както и SmartResponse плюс Adaptive Sync технологии за възможно най-плавно игрово преживяване. Последните версии на актуалното поколение конзоли е способно да предлага 4K резолюция и HDR (High Dynamic Range) в някои игри, за които 436M6VBPAB е подготвен.

Моделът е много подходящ и за спонтанни забавления като гледане на филми и сериали или игра, благодарение на поддръжката на Adaptive Sync, предлагана от графичните процесори AMD. Adaptive Sync напасва кадровата честота на рендваното изображение с честотата на опресняване на екрана и така елиминира насичането и накъсването от разминати кадри в игрите.

За повече отзивчивост 436M6VBPAB предлага и Low Input Lag режим, в който сигналът прескача по-голяма част от вътрешните обработки на дисплея и намалява общата входна латентност наполовина.

Функцията MultiView предлага изобразяване на сигнал от два източника едновременно в режими Picture-in-Picture или Picture-by-Picture, увеличавайки удобството при многозадачна работа. Възможностите за връзка са много добре развити с наличието на DisplayPort 1.2, Mini DisplayPort, HDMI 2.0 входове, както и на USB-C свързаност, която може да предава сигнала към дисплея и да осигурява захранване за зареждане на мобилни устройства, както и да пренася мрежови данни по един единствен кабел.

436M6VBPAB е снабден и с два висококачествени говорителя с мощност 7W и DTS Sound технология, която подобрява ефекта на поглъщане не само за визуалните сетива, но и за слуха.

Линията Momentum е проектирана с идеята, че дисплеят може да бъде разположен на значително разстояние от потребителя. За по-голямо удобство 436M6VBPAB идва с дистанционно управление, което позволява да се управляват и други устройства, свързани по HDMI с помощта на Philips EasyLink.

Първият дисплей Philips Momentum, 436M6VBPAB, ще дебютира през май 2018 на препоръчителна крайна цена от 1559 лв. с ДДС, съобщиха от представителството на MMD у нас.

Коментар