WiMAX оператор планира експанзия на пазара у нас

WiMAX мрежата на телеком оператора 1one вече обслужва потребители в над 20 от най-големите градове в страната. До края на годината покритието ще се увеличи с 25%, а до средата на 2009 г. ще нарасне трикратно, съобщиха от оператора.
Предимства на мобилните WiMAX услуги спрямо 3G са достъпната цена и високата скорост на свързаност, посочиха от 1one.
Технологията позволява безжично разпространение на сигнала на големи разстояния и гарантира мобилни широколентов интернет и телефония.
WiMAX e телекомуникационен стандарт от най-висок клас. Той съвместява в една месечна сметка безжична широколентова връзка за пренос на глас и данни при неограничен достъп навсякъде в зоната на покритие”, каза Станимир Попов, главен изпълнителен директор на 1one.
1one е новата търговска марка на ТрансТелеком ЕАД, под която компанията предлага услуги, базирани на WiMAX стандарта. В края на миналата година операторът осъществи “хендовър”, или продължаване на връзката при преминаване от една базова станция към друга, с което се постига истинска мобилност на услугата.
Транс Телеком ЕАД e дъщерно дружество на Трансхолд България Холдинг, част от групата на Петрол Холдинг АД. Компанията притежава лиценз за осъществяване на далекосъобщителни услуги през мрежа от вида точка към много точки – WiMAX.

Коментар