HP вгражда нов тип батерии в лаптопите

HP ще използва нов тип литиево-йонни батерии в своите лаптопи. От началото на следващата година мобилни компютри на корпорацията ще се предлагат с батерии Sonata, които имат по-дълъг живот и са по-екологични, съобщи CNET.

Времето за автономна работа на лаптопа по принцип започва да намалява след 150 цикъла на презареждане на батериите. От компанията Boston Power, разработчик на Sonata, твърдят, че при използване на техните батерии, времето за автономна работа на лаптопа не намалява дори и след хиляда цикъла на презареждане.

Вграждането на батериите Sonata не налага промяна в дизайна на лаптопите. Тестовете показват, че за тригодишен период издръжливостта на лаптоп със Sonata е намалява само с 20%.

Новите батерии са по-скъпи с 20-30 долара от обикновените литиево-йонни батерии и имат три години гаранция от производителя.

Boston Power не използва тежки метали при производството на своите продукти и рециклира изхабените батерии. Компанията се опитва да убеди и други производители на лаптопи, освен НР, да преминат към Sonata.

Коментар