БАИТ заздрави още повече партньорството с АИКБ

Сътрудничеството между асоциациите БАИТ и АИКБ придоби нови измерения. Председателят на УС на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) Боян Бойчев бе избран за член на Управителния съвет и за заместник-председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).
Това стана на редовното годишно Общо събрание на АИКБ, което се проведе в края на миналата седмица в София. За председател на АИКБ бе преизбран Васил Велев, един от основателите на асоциацията.
Вече пет години БАИТ е колективен член на АИКБ. Изборът на Боян Бойчев за заместник-председател на УС на АИКБ ще даде на БАИТ по-широки възможности да отстоява и провежда политиката си за развитие на информационното общество и в частност на българската ИКТ индустрия и пазар, посочиха от асоциацията.
АИКБ е създадена през 1996 г., а от 2004 г. насам е призната за представителна организация на работодателите на национално равнище. Асоциацията представлява интересите на над 50 холдингови и инвестиционни дружества, 15 браншови камари, над 1200 индустриални предприятия.
Нейни представители участват в работата на всички органи, изградени на трипартитен принцип, между които са Националният съвет за тристранно сътрудничество, Икономическият и социален съвет, Съветът за икономически растеж, Съветът по данъчна политика към министъра на финансите и редица други, както и в надзорните и управителни съвети на важни за функционирането на икономиката и държавата като цяло институции.
АИКБ членува в Международната организация на работодателите и има представител в Европейския икономически и социален комитет, с което изразява становища при формиране и провеждане на икономическата и социална политика на Европейския съюз.
Асоциацията взема участие в заседанията на Европейския социален фонд и Ad Hoc групата към фонда, с което осигурява по-пълна информация на членовете си за възможностите за усвояване на средствата от Европейския социален фонд.

Коментар