Спиди нет се готви да предложи triple play

Доставчикът на високоскоростен Интернет Спиди нет обнови изцяло мрежовата си инфраструктура, използвайки най-новото решение за управление на трафика на мрежовия лидер Сиско Системс. Компанията е една от първите в България, която внедри Service Control Engine. Технологията представлява мощно решение за анализ, контрол и оптимизация на трафика, което позволява значително намаляване на експлоатационните разходи на мрежата и едновременно с това увеличава приходите, чрез предлагане на диференцирани услуги за различни типове потребители.
Благодарение на новата инфраструктура, Спиди нет е готва да предложи на своите абонати в София triple play услуга. В момента компанията доставя интернет, VOIP, както и услуги за бизнес клиенти (fiber to the office), а съвсем скоро ще предложи и IPTV, видео наблюдение и други услуги. Компанията оперира в 38 квартала в София и е най-бързо развиващия се доставчик на интернет.
Спиди нет инвестира в системата за управление на трафика на клиентите (Cisco Service Control Engine) и на базата на това решение реорганизира изцяло мрежовата си инфраструктура в столицата. Това позволява приоритизиране на трафика, гарантиране на скорости за услуги като VoIP, видео и игри и система за разпознаване на потребителите на база име и парола.
Новата технология на Сиско, в която инвестирахме, ни помага за управлението и бързото развитие на Спиди нет”, коментира Страхил Иванов, изпълнителен директор на компанията. „Само за последната една година клиентската ни база нарасна три пъти и успяхме да осъществим 11 придобивания на нови компании”, допълни той.
Радостни сме, че Спиди нет прегърнаха идеята за цялостно решение от Сиско – като се започне от изграждане на гръбнака на мрежата, минем през системата за контролиране на трафика на потребителите (Service Control Engine) и стигнем до точките на достъп към крайните клиенти. Това им позволи от обикновен service provider да се превърнат в компания, предоставяща широко портфолио от услуги с гарантирани параметри”, коментира Атанас Тодоров, Account manager в Сиско България.
Технологията на Сиско дава възможност трафикът да се анализира по съдържание, като се разпознава и приоритизира всеки отделен пакет – видео, pear to pear, глас и т.н. С тези нововъведения Спиди нет става сред първите доставчици, който могат да гарантират качеството на предоставената услуга и висока постоянна скорост на достъпа до Интернет.
Освен това Speedy Net  изгражда собствени оптични линии до всеки бизнес клиент, използвайки технологията Fiber to the Building със 100 mbps връзка.
Мрежата на Спиди нет се отличава с висока сигурност и защита на данните, гарантирана от Виртуална частна мрежа във всяка една сграда, както и чрез използването изцяло само на собствена инфраструктура. Инфраструктурата на Спиди нет има изключителен капацитет и може да поддържа до 80 000 виртуални частни мрежи. Системата е отказоустойчива, тъй като разполага с два абсолютно идентични и независими технически центъра. Ако стане авария в единия център, другият поема напълно функциите му в рамките на 3 секунди. Спиди нет разполага и с двойно резервирана свързаност на международния трафик и скорост от 26 GB за свързаността в България.

Коментар