Apple казва сбогом на изложението Macworld

Януарското изложение Macworld в Сан Франциско ще бъде последно с участието на Apple, съобщи компанията във вторник. Вместо Стив Джобс, реч на изложението, посветено на Mac технологиите, ще държи вицепрезидентът по маркетинг Фил Шилър.
Изказванията на Джобс по време на Macworld се превърнаха през годините в очакван от всички момент. В своите речи на изложението шефът на Apple разкриваше подробности за бъдещите продукти и стратегии на компанията.
Цяла година текат слухове за здравето на Джобс, а новината за неговото отсъствие от Macworld ще подсили още повече спекулациите на тази тема. Говорител на Apple е отказал да коментира здравословното състояние на своя ръководител, съобщи silicon.com.
По-рано тази година напълно необосновани слухове, че Стив е болен, доведоха до кратковременен спад на акциите на компанията. Наложи се Apple и източниците на лъжите да опровергават информацията. Със случая се заеха и властите в САЩ, подозирайки умишлено разпространение на невярна информация с цел влияние върху стойността на акциите на Apple.
Решението на “ябълката” да се откаже от изложението Macworld, организирано от издателската компания IDG, има своето логично обяснение. И то е, че Apple повече няма нужда от изложения, за да отправи своите послания към потребителите.
Apple разполага с 250 магазина по света, които привличат милиони потребители всяка седмица, а уеб сайтът на компанията е сред най-посещаваните.
Същевременно Apple планира да насочи ресурси към организация на собствени събития от рода на годишната конференция за разработчици (Worldwide Developers Conference) и музикалното шоу, посветено на iPod.

Коментар