Samsung обеща да ползва 100% възобновяема енергия към 2020

Samsung Electronics се ангажира да използва само възобновяема енергия в своите заводи, офиси и работни съоръжения в Европа, Китай и САЩ не по-късно от 2020 г.

Тази седмица компанията съобщи, че ще инсталира 42 000 кв. метра соларни панели в централата си в Суон, Южна Корея. Комплексите Пийонгтаек и Хвасеонг на Samsung ще се сдобият и със слънчеви, и с геотермални инсталации.

„Samsung Electronics изпълнява задълженията си на корпоративен гражданин на света, като разширява и подкрепя използването на възобновяема енергия”, заяви Вон Кионг Ким, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на глобалните обществени дела в Samsung Electronics.

„Както демонстрираме новия си ангажимент, ние сме съсредоточени върху опазването на нашата планета и сме на път да станем глобални пазители на околната среда”, допълни той.

Samsung също се ангажира да насърчи най-добрите 100 партньорски фирми, като ги подкрепи за въвеждане на нови цели за използване на възобновяеми енергийни източници.

„Съобщението на Samsung е важна крачка напред в движението за изграждане на бъдеще, захранвано с чиста енергия”, заяви Дженифър Морган, изпълнителен директор на „Грийнпийс интернешънъл”.

„Ако компанията продължи със смислени действия, тя ще се присъедини към редиците на иновативните бизнес-лидери, които признават чувството за неотложност по отношение на изменението на климата и показват, че друго бъдеще е все още възможно”, допълват от еко-организацията.

Коментар