Макларън заложи на компютри от Lenovo

Десктопи и ноутбуци на Lenovo ще са в основата на компютърните решения, както за централата, така и в бокса на Макларън. Компютърният производител и екипът на Формула 1 Vodafone McLaren Mercedes обявиха, че Lenovo ще бъде спонсор на Макларън през следващия сезон.

Инженери и технически специалисти от Lenovo вече определят безжичните мобилни решения, които се изискват от екипа от Формула 1, и нуждите от бързи десктоп решения в пит бокса. Lenovo е в основата на технологичния център на екипа от Формула 1 в Уокинг и състезателния екип на Макларън по време на всички Гран При състезания.
Vodafone McLaren Mercedes се представя на най-високо спортно-техническо ниво във Формула 1 и интегрира PC технологии във всеки аспект на състезателната си стратегия и бизнес дейности”, каза Дийпак Адвани, маркетинг директор на Lenovo. Той подчерта наследството от опит на Lenovo в световни мероприятия като Олимпийските игри.
Екипите от Формула 1 са пионери в ползването на високоскоростни компютърни технологии при старта на болидите, за комплексен анализ на стотици данни, предавани от колите по време на състезание, и за оптимизацията им на базата на този анализ.
Макларън прави следваща крачка, предоставяйки данни от състезанието към технологичния център във Великобритания в реално време и от всяка точка на света.

Коментар