Студент от ФМИ спечели конкурс по програмиране

Студентът Недялко Присадников спечели втори кръг от частния конкурс по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Мусала Софт.
Победителят изучава компютърни науки във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Постигнатият от него резултат от 93.80 (от 100) точки го нарежда на първо място сред участниците.
Недялко Присадников, студент във втори курс, получи почетна купа на ФМИ, връчена от декана на ФМИ проф. Иван Сосков, абонамент и HP iPaq Voice Messenger Wi-Fi от PC Magazine Bulgaria. Фирма Мусала Софт издаде грамота на победителя.
Голяма част от програмистите на България стартират своя професионален път именно от Факултета по математика и информатика. Победата в този конкурс е престижна, защото в него не се залага на късмет, както е в повечето игри с награди, а се разчита на комбинация от интелигентност, знания и творчески подход”, каза Тервел Няголов, главен редактор на PC Magazine Bulgaria.
"С ФМИ имаме богат набор от съвместни инициативи, свързани както със студентите, така и в научно-приложната сфера. Значителен брой от традиционните участници в конкурса са настоящи възпитаници на ФМИ”, сподели Елена Маринова, президент на Мусала Софт.
Факултетът по математика и информатика е официален патрон на втория кръг на конкурса.

по темата: „Студент от ФМИ спечели конкурс по програмиране”

добавете коментар...

  1. Xizario

    Недялко Присадников учи в специалност Приложна математика, а не в Компютърни науки 😉

Коментар