Бивш шеф от Intel подсили NComputing

Компанията NComputing, доставчик на икономични десктоп решения, привлече в управлението си изявен мениджър от гиганта Intel.
Марк Бекфорд, бивш шеф от високо ниво в йерархията на Intel, отговорен за проектите на корпорацията в развиващите се пазари, стана вицепрезидент на NComputing.
На новата длъжност Бекдорф ще има задачата да развива международния бизнес на NComputing. Разчита се на неговия 11-годишен опит в Intel и връзките му в над 40 държави.
Марк Бекфорд беше един от инициаторите на проекта за евтини компютри за образованието Classmate PC.
Ексшефът от Intel е поредната “перла” в управлението на NComputing. Наскоро компанията привлече в борда на директорите Уил Пул, бивш вицепрезидент на Microsoft и един от ръководителите на програмата “Свят на неограничените възможности”, целяща да популяризира компютрите и интернет на нови пазари.
По-рано тази година към NComputing се присъедини и Линдзи Петрилос в ролята на директор за връзките с правителствата. Тя заемаше поста на специален съветник по международните дела в организацията “Лаптоп за всяко дете” (OLPC).
Технологията на NComputing оползотворява неизползваната мощ на съвременните компютри. Компанията предлага среда от виртуализирани работни места, в която няколко потребителя си поделят ресурсите на един РС.

Коментар