Dell ще пусне отново публични акции

Майкъл Дел предприе поредна трансформация в капитала на Dell

След като се преобразува от публична в частна компания, американският технологичен гигант Dell Technologies, придобил EMC и VMware, е на път да извърши обратна трансформация – да излезе отново на борсата.

Компанията съобщи, че ще предложи публични акции след завършване на замяната на всяка „tracking” акция на Dell Technologies Class V (VMware) за 1,3665 обикновени акции на Dell Technologies Class C.

Като алтернатива притежателите на акции Class V могат да получат по 109 долара за всяка от тях, което е с 29% повече от цената им към момента на закриване на търговията непосредствено преди обявяване на замяната.

Очаква се подобна транзакция да опрости структурата на капитала и собствеността на Dell Technologies, се казва в официалното съобщение. Компанията се преобразува от публична в частна през 2013 г., когато основателят Майкъл Дел изкупи всичките й акции.

Пускането на „tracking” акции на VMware през 2015 г. помогна на Dell да купи сторидж компанията EMC за 67 млрд. долара, като до момента е изплатил само част от дълговете по сделката.

Коментар