Opera за Android – вече с криптовалутен портфейл

Разширение на мобилния браузър Opera разкрива нови възможности в света на онлайн плащанията

Opera, един от популярните браузъри за Android устройства, се сдоби със специално разширение, което поддържа плащания с криптовалута, съобщиха от разработчика, който отскоро е китайска собственост.

В бета версията на ново Opera приложение за Android е добавен за тестване вграден криповатулен портфейл. Той е уникален, тъй като не изисква от потребителите да създават допълнителни пароли.

Разработчиците са уверени, че защитата на операционната система е достатъчна за сигурността и на виртуалните пари. Разширението дава нови възможности в света на онлайн плащанията, посочват от подразделението Opera Crypto.

Към момента разширението поддържа криптовалута Етериум и токени по стандартите ERC-20 и ERC-721. Ако вграденият портфейл набере популярност, разработчиците ще добавят поддръжка и на други криптовалути, обещават от Opera.

Даунлоуд: Opera for Android

Коментари по темата: „Opera за Android – вече с криптовалутен портфейл”

добавете коментар...

  1. ха

    Банките са щастливи и доволни, защото криптовалутите не са пари на практика! Има един ужасен проблем и той се казва такса за транзакция. Това са допълнителна твърда сума пари, която се плаща за да имаме осъществяването на транзакция. Колкото по-популярна е една валута, то толкова по-голяма става таксата. Примерно на Етериум има такса поне $0.50. Купуваш си един хляб за 80 стотинки и плащаш още левче, защото ползваш Етериум – приятна изненада… То такси винаги си има, но не са от такъв фиксиран вид, а са обикновено процент от цената. Така и ДДС-то и търговската надценка, дистрибуторската надценка – слабо ще се усетят от купувача и при при малките сделки.

  2. Anonymous

    А банките кво ?

Коментар