Uber уволни 100 души от екипа за автономни коли

Uber започна изпитания на автономни коли в градски условия през 2016 г.

След пътния инцидент с фатален изход по-рано тази година, в който беше замесен автономен автомобил на Uber, компанията е уволнила наскоро 100 души от екипа, ангажиран в програмата за внедряване на технологии за автоматично шофиране, предаде агенция WTA.

Част от уволнените служители живеят в Сан Франциско, но повечето са базирани в Питсбърг. Те могат да подадат заявка за работа на други позиции в Uber. Компанията планира да отвори 55 нови работни места за специалисти по „мисии” – както за тестване на самоуправляеми автомобили по пътищата, така и на пистата, с по-висока квалификация от тази на съкратените.

Uber започна изпитания на автономни коли в градски условия през 2016 г. След катастрофата компанията прекрати тестовете, вкл. в Питсбърг. По-късно Uber обяви, че ще възобнови тестовете, но все още не е върнала автономните превозни средства на пътя.

В края на май се появиха информации, че Uber е уволнила 300 души, основно водачи, наети да управляват автономните автомобили по пътищата на Аризона. Тогава компанията потвърди, че не планира нови изпитания в този щат, като същевременно уточни, че ще продължи да работи над системите за самоуправление в Питсбърг, където по-рано отвори технически център.

Коментар