Ползите от калъфа за смартфон срещу естетиката

Масовото разпространение на смартфоните създаде предпоставки за огромен паралелен бизнес с аксесоари за тези устройства. Мнозина потребители и поклонници на чистия дизайн смятат, че един калъф за смартфон, например, не трябва да скрива външния вид на устройството, да не нарушава оригиналния дизайн. Но какво пропускат феновете на „нудисткото” използване на мобилното устройство?

Калъфът за смартфон е полезен в много аспекти от ежедневното използване на умната джаджа. Ето някои от най-очевидните предимства, които дава този широко разпространен аксесоар:

Помага на фотографите

Заснемането и гледането на мобилно видео определено е тест за концентрацията и зрението. Но някои оригинални калъфи за смартфони са снабдени със сгъваеми „крачета” и мини стативи, които ще ви помогнат да снимате продължително при запазване на идеална неподвижност на обектива. Ако устройството е фиксирано на твърда повърхност, ще имате шанс да направите луксозни кадри.

С подобно приспособление можете да разнообразите и селфито, като задействате основната камера и таймера за снимане. Освен това смартфонът с калъф на крачета е удачно решение и като втори екран, когато се налага да прибегнете до подобна визуализация.

Предлагат се и специални калъфи за зависимите от Instagram, които имат контурна подсветка за автопортрети, защото нищо не разваля снимките повече от лошото осветление. Атрактивен бонус се явяват самозалепващите се покрития с LED индикатори.

Заменя портмонето

Калъфите във вид на „книжка” предпазват екрана от ключове, монети и други остри предмети. Но в магазините ще намерите калъфи с джобчета на горния капак, в които можете да поставите карти и пари и така да си спестите носенето на портмоне.

Удължава „живота” на смартфона

Няма как да забравите външната батерия, преди да тръгнете на почивка или просто на излет през уикенда, ако тя винаги е фиксирана на телефона, и това е още една полезна функция на калъфа. Неудобството, разбира се, е че смартфонът става по-дебел и трябва да се грижите допълнително за зареждане на външната батерия. Но на какво ли не е способен човек за няколко часа повече в социалните мрежи и месинджъри.

Защитава смартфона

Това е банален аргумент, но може би именно защитата от повреда е най-полезната функция на калъфите. Модата на безрамковите смартфони крие риск да получите „сандвич” със счупено стъкло отгоре, вместо здраво устройство, а замяната на екрана е скъпо удоволствие. Правилният калъф ще укрепи ъглите и поне с части от милиметъра ще „свали” надолу дисплея. Да, това наистина е ужасна вреда за естетиката, но трябва да решите за себе си: дали човекът е създаден за смартфона или обратно…

Коментари по темата: „Ползите от калъфа за смартфон срещу естетиката”

добавете коментар...

  1. ­­­­­­­­­­

    ­­­­­­­­­­

  2. Спец

    Стативът обикновено се продава отделно, не с калъф

  3. Хм

    Единствената полза от калъфа за мен е че предпазва смартфона от надраскване, счупване на стъклото както вече ми се случи, също при изпускане. Останалите ползи са ми екзотични 🙂

  4. :)

    значиии, предлагам следващите малоумни статии които напишете да са от типа на “Трябва ли да дишаме ако искаме да живеем?”, “Защо ядем когато пак ще огладнеем?” Явно в това ви е силата.

Коментар