Случаите, в които трябва да зарежем смартфона

Има много мигове в живота ни, които е по-добре да споделим с близките, отколкото с телефона си

Повечето хора са силно привързани към смартфоните си и непрекъснато проверяват входящите известия. Дори и когато няма известия, ние сме развили навика да се взираме редовно в смартфона си и да отваряме любимо приложение в търсене на нещо ново.

Уви, това не винаги е препоръчително, нито пък прилично. Мнозина знаят кога да оставят на заден план смартфона си, но други нарушават етикета. Ето кои са някои от неуместните ситуации.

Не гледайте в смартфона, когато сте на жадувана среща

След като организирате романтична вечер с приятен човек, не бива да се разсейвате от смартфона си. Можете да пренебрегнете това правило, ако сте в компанията на близки приятели. В този случай никой няма да си мисли нещо лошо за вас, ако се отклоните за малко от компанията. Но когато сте насаме с човек, покажете му уважение. Той е тук заради вас и вие – заради него.

Оставете на мира смартфона в киното

Ако сте в киносалона, първо изключете звука, тъй като сигналите от него ще ви пречат да гледате филма. Освен това взирането в светещия екран на смартфона в тъмната зала на киното също не е приятно. Просто го оставете в джоба си или в чантата за цялата прожекция. Насладете се на филма и след това погледнете смартфона. Правете каквото искате, докато текат рекламите преди филма, но премахнете смартфона веднага щом филмът започне.

Не се хващайте за смартфона на погребение

Това е важно, просто не го правете. Покажете уважение към всички.

Не говорете по смартфона при делова среща

Имате делови въпрос, който трябва да решите на бизнес среща? Решавайте го и ако не се нуждаете за това от вашия смартфон, оставете го настрана. Иначе рискувате да изпаднете в ситуация, подобна на тази да четете вестник и да решавате кръстословица по време на бизнес разговор.

Забравете за смартфона по време на концерти и спортни събития

Най-вероятно няма да попречите на никого, ако говорите по смартфона на концерт или футболен мач. Всеки ще ви разбере, ако искате да направите снимка. Никой няма да ви съди, ако гледате в телефона си през цялото време, но за това ли платихте скъпия билет и отидохте на събитието?

Не използвайте смартфона, ако искате внимание от близките

Когато жена ви е на процедура с ултразвук, за да види за първи път детето си, по-добре да не разваляте този момент. Или когато съпругът ви иска да покаже колко успешно е окачил къщичка за птици, не разваляйте настроението му, като гледате в телефона. Има много подобни мигове и е по-добре да ги споделите с близките, които разчитат на вашето внимание, отколкото с някакъв телефон.

Коментари по темата: „Случаите, в които трябва да зарежем смартфона”

добавете коментар...

  1. Найс, а?
  2. :)

    Оооох, мъката продължава. Пропуснали сте в тоалетната да не се ползва, да не се наложи да се вади от неприятни места.

Коментар