2 млн. севернокорейци имат смартфони

Повечето потребители на смартфони в Северна Корея използват устройствата си основно за позвънявания и игри

Северна Корея разреши употребата на мобилни телефони преди десет години. В момента около 5 милиона жители на страната, или 20% от всички, имат подобни устройства, като 40% от тях, или 2 милиона, притежават смартфони.

Жителите на Северна Корея обаче нямат достъп до интернет. Въпреки това те могат да ползват местни приложения и игри, отбелязва NKNews. Повечето потребители на смартфони използват устройствата си основно за позвънявания и игри.

Поради липсата на интернет, инсталирането на приложения, игри и друго съдържание е доста сложно. Един от вариантите е посещение на магазин, който предоставя услуги за инсталиране на софтуер.

Въпреки ограниченията, Северна Корея развива електронната търговия. В страната вече работят няколко онлайн магазина.

Северна Корея има и собствени разработки на смартфони, освен устройствата от Южна Корея, Китай и Япония на черния пазар. Четири големи компании предлагат смартфони, но малцина могат да си ги позволят, тъй като цените започват от около 800 долара.

Коментари по темата: „2 млн. севернокорейци имат смартфони”

добавете коментар...

  1. Бастет

    Едни от най умните и дисциплинирани народи на света.Имат и се спазват закони и нищо не се оставя на случайността.Нямат 20 порно канала по кабелната телевизия, няма и кви да е убийства и наркотици, защото всички знаят кво следва, няма и измети като Митьо Очите или кат Митьо Пищова, нито голи чалгаджийки, които да се мислят за звезди защото 10 мангала отишли да ги гледат как пеят. Кое да не харесаш?

Коментар