Стойността на криптовалутите намаля 4-кратно за 6 месеца

Добивът на етериум сега дава само топлина, е тъжната картина на пазара за криптовалути

В рамките само на половин година стойността на криптовалутите се срина повече от четири пъти – от 835 до 193 млрд. долара, сочат пазарните анализи. Добивът на Ethereum в момента генерира единствено… топлина.

Бумът на крипловалутите е прекъснат, а повторната възходяща тенденция се отлага за неопределено време. Стойността на виртуалните пари продължава да намалява, правейки добива с графични процесори нерентабилен.

Цената на биткойн (Bitcoin), най-популярната криптовалута, в момента е под 6500 долара за виртуална монета, докато в края на 2019 година котировките превишаваха 20 000 долара.

Стойността на етериум пък слезе под 300 долара, в сравнение с историческия максимум от 1250 долара през януари тази година. Добивът на Ethereum сега дава само топлина, казват с тъга и ирония крипто-копачите.

Същевременно тече процес на преразпределяне на капитализацията между криптовалутите. В най-добрите й дни, на етериум се падаха 32% от стойността на всички криптовалути, докато биткойн имаше 39%. Сега на биткойн се падат 54% от пазара, докато на етериум остават едва 14%.

Коментари по темата: „Стойността на криптовалутите намаля 4-кратно за 6 месеца”

добавете коментар...

  1. 10

    Явно вече свършват балъците на тая глупост.

  2. Българин

    Сега е момента да се купува.

  3. мхм

    “Добивът на Ethereum в момента генерира единствено… топлина.” Ай на бас, че има печалба?

Коментар