HP дава пари за остаряла техника

HP предлага на американците пари за тяхната остаряла техника. От години програмата за рециклиране на компанията дава възможност на потребителите да определят стойността на старото си оборудване и да получат отстъпка при покупка на нови продукти с марките HP и Compaq.
Актуализираната програма не изисква от потребителите да купуват нова техника, за да получат бонуса за остарялата. Те вече ще получават пари от HP, като поемат разходите за изпращане на оборудването. Срещу допълнителни 10 долара FedEx ще вземе техниката от офисите им.
Корпорацията нарича новата си програма за рециклиране HP Consumer Buyback and Planet Partners Recycling Program. Тя е валидна за всяка марка РС, монитор, принтер, цифрова камера или смартфон, за които HP прецени, че имат някаква стойност.
Така например, за остарял Dell Inspiron (20GB HDD, 256 MB RAM, Pentium III M 1.0GHz и Windows XP Professional) компанията плаща на потребителите $60.
Програмата е част от усилията на HP да рециклира над 900 хиляди тона ненужна електроника до 2010 година. Към момента корпорацията е рециклирала около половин милион тона е-отпадъци.
На сайта на програмата потребителите могат да въведат спецификациите на своето оборудване и да видят каква е стойността му. Не за всички продукти HP е склонна да плати, но ги приема за рециклиране.

Коментар