Настъпват смартфоните с тройни камери

След като близо половината от новите смартфони се предлагат с двойни основни камери, някои производители се готвят да атакуват пазара с флагмански устройства, оборудвани с тройни камери, съобщава корейското издание The Investor, позовавайки се на източници от индустрията.

По неофициална информация, Samsung, Apple и LG подготвят за пазара модели с три сензора за изображения на задната си страна, а други производители, вкл. Huawei, вече предложиха такива модели. Целта на тези брандове е да засилят позициите си в сегмента на премиум смартфоните.

„Samsung Electronics бързо ще реагира на последните тенденции на пазара за смартфони, внедрявайки тройна камера в своите флагмански модели от началото на следващата година”, казва анализаторът Ким Джи Сан от Kiwoom Investment & Securities.

По неговите думи, компанията Samsung Electro-Mechanics, която е част от конгломерата Samsung Group, може да отбележи скок на печалбата в близките месеци, благодарение на появата на тройна камера в устройствата на Samsung. Подобна система струва около 50 долара, докато камерите с един и два сензора струват съответно 10 и 30 долара.

Очаква се Samsung да вгради тройна камера не само в новите си флагмани (Galaxy S10), но и в устройствата от среден клас като Galaxy A. Твърди се дори, че тройната камера на компанията ще дебютира именно в моделите Galaxy A още през четвъртото тримесечие на 2018 г.

Коментари по темата: „Настъпват смартфоните с тройни камери”

добавете коментар...

  1. Пенчо Мартински

    Да Димитре прав си! Хубаво е наистина да пишат освен за реклама и надуване на цената от какъв зор ни пробутват тези камери?

    Освен това 95% от всички мобилни апове за смартфони се дублират по функции и освен това тези функции в повечето случаи са напълно безполезни и ненужни. Хората си хвърлят парите, личното време и лични данни на вятъра вместо да ползват нормални и пълноценни компютри.

    То се е видяло, че вече се изчерпаха няма какво ново да ни предлагат в тези умни телефони за тъпи хора.

    Може в някой нов модел да предложат умна четка за зъби да изкача от умния телефон.
    Дори 16 камери да сложат човешкото око си има ограничения колкото и да увеличават мегапиксели или брой камери – това е само безполезно хабене гигабайти памет за обикновени снимки.

    Бе хора забравяте ли телефона е устройство с основна функция да се говори. За професионални фотографии си има специални фото апарати с необходимата оптика.

  2. Димитър Иванов

    Да, наистина напишете една статия за ползата от тази втора и трета камера.

  3. козметика

    Третата камера ще струва 20 долара, но цената на телефона вероятно ще порасне с поне 100 лв.

  4. О

    Освен рекламата най-важното го няма като информация каква е реалната практическа полза и смисъл от всичко това?

  5. Anonymous

    Малко са, трябват поне 16

Коментар