Sharp настъпва със серия 8К телевизори

Sharp се опитва да възвърне бързо отстъпените си позиции на пазара за телевизори

Нова линия телевизори на Sharp с ултрва-висока резолюция 8К включва модели с диагонал на екрана 60, 70 и 80 инча. Устройствата се очакват на пазара през първото тримесечие на 2019 г.

Японската компания показа новите телевизори по време на изложението за потребителска електроника IFA 2018 в Берлин. Всичките три модела поддържат резолюция 8К или 7680х4320 пиксела.

Телевизорите Sharp Aquos 8K UHD са оборудвани с нов процесор за обработка на изображения, който превъзхожда своя предшественик по отношение на производителността. Освен това новите модели могат да мащабират изображения с резолюция 2К и 4К до по-високата 8К резолюция.

Други отличителни характеристики на 8К телевизорите с японския бранд са високата яркост, широкият цветови обхват и честотата на обновяване, която е 100 или 120 Hz при различните модели.

Линията Sharp Aquos 8K UHD ще излезе на пазара през първата четвърт на 2019 г. Цените все още не са обявени от компанията, която е под контрола на тайванския гигант в производството на електроника Foxconn.

Коментари по темата: „Sharp настъпва със серия 8К телевизори”

добавете коментар...

  1. Saevar

    може би има някаква грешка, моя 4К тв е 1.100 Hz така че … или Шарп са зле или този който е преписвал статията е направил грешката…

  2. :)

    Я, тя честотата същата като при старите 🙂 Явно при Шарп е отличителна характеристика 🙂

  3. Anonymous

    честотата на обновяване, която е 100 или 120 Hz

Коментар