Chrome с нов дизайн на десктопа и смартфоните

Десктоп и мобилната версия на Chrome бяха обновени по повод 10-годишния юбилей на браузъра

Очакваното обновяване на дизайна на Google Chrome вече е факт. Най-популярният браузър в света е променен в съответствие с концепцията Material Design, въведена от Google през 2014 г.

Версия 69 на Chrome излиза по повод 10-годишния юбилей на браузъра. С нов дизайн са както десктоп, така и мобилния вариант на приложението. Първото впечатление е, че браузърът изглежда по-свеж и съвременен.

Преработени и опростени са много елементи от интерфейса на браузъра. Така например, логата на сайтовете остават по-забележими при отваряне на голям брой табове.

Интерфейсът на Chrome вече съответства на концепцията Material Design

Google е направил и редица функционални промени. Автоматичното запълване на форми и мениджърът на пароли вече работят по-точно на различните сайтове. Браузърът се е научил да генерира по-сигурни пароли.

Освен това редът за търсене Omnibox показва повече информация, без да е необходимо отваряне на нова страница. Чрез Omnibox могат да се открият също конкретни табове, когато браузърът е претоварен.

Много елементи от интерфейса на браузъра са преработени и опростени, вкл. в мобилната версия

В допълнение, предвидена е възможност за създаване на преки пътища за достъп до избрани сайтове на страницата на нов таб, както и да се задават фонови изображения. Очаква се появата и на търсене из целия Google Drive от реда за търсене.

Chrome се явява най-популярният браузър в света, с пазарен дял от около 65%, по данни на NetMarketShare към края на август. Обновлението Chrome 69 се разпространява от днес за платформи Windows, Linux, Mac, Android и iOS.

Коментар