Motorola прави телефони от бутилки за вода

Еко-телефонът W233 Renew ще се продава от американския оператор T-Mobile

Американската компания Motorola започва производство на мобилни телефони от рециклирани бутилки за вода. Затруднен от корейската агресия на мобилния пазар, гигантът търси начини за по-евтино екологично производство и възвръщане на позициите си.

Новият продукт дебютира на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Екологичният телефон W233 Renew ще се продава от американския оператор T-Mobile. Моделът се очаква на пазара още през настоящото тримесечие.

Компанията твърди, че нейният нов телефон е първият в света “чист от въглерод”. Освен че използва рециклирани материали за пластмасовия корпус, Motorola е елиминирала въглеродния двуокис при производството, дистрибуцията и операциите на телефона чрез инвестиции във възобновяеми енергийни източници и залесяване.

Motorola се свлече на четвърто място при мобилните телефони през последното отчетно тримесечие, поради недостатъчно разнообразна продуктова гама. Компанията изостана от тенденции като сензорните екрани и високоскоростните връзки за данни.

Сега Motorola ще се опита да навакса пропуските в технологичното си развитие. На изложението в Лас Вегас компанията показва телефон таблет с относително голям сензорен екран, модел с подсилен корпус и едно презареждаемо устройство за управление на кабелна телевизия с по-специални функции.

Таблетът Motosurf A3100 поддържа Wi-Fi и високоскоростни клетъчни комуникации. Потребителите могат да боравят с него чрез стилус, тракбол и сензорен интерфейс. Устройството позволява видеоконференции и ъпдейти на социални сайтове.

Motorola ще пусне таблета през първото тримесечие в Азия и Латинска Америка, като все още не е обявила кои оператори ще го продават.

Заздравеният телефон Tundra VA76r включва уоки-токи характеристики и ще се появи на пазара на 13 януари от оператора AT&T.

Презареждаемото дистанционно за кабелна телевизия е разработка на поделението на Motorola за домашна електроника. Устройството се свързва безжично към базова станция. Ако то бъде загубено, потребителят може да го открие, като натисне бутон на станцията, който включва звук и светлина на дистанционното.

Коментари по темата: „Motorola прави телефони от бутилки за вода”

добавете коментар...

  1. Петков

    Аз съм фен на мото, обаче с тези ефтини шарении доникъде няма да стигмнат.

Коментар