Майкрософт разкри мощта на Windows 7

Главният изпълнителен директор на Майкрософт обяви официално пускането на бета версията на Windows 7 и най-новата версия на Windows Live по време на международно изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Системата може да бъде изтеглена за тестване от уеб страницата на Майкрософт.
Финалната версия обаче едва ли ще се появи до края на годината, заявиха по-рано ръководни фактори на Майкрософт.
Windows 7 ще предложи на потребителите много по-опростена функционалност, по-голяма бързина и надеждност, каза Балмър. Операционната система и Windows Live, като технологии насочени към крайните потребители, ще направят общуването и споделянето на информация много по-лесно, откогато и да било, зяви още CEO-то.
Работи по начин, който потребителите искат
При разработване на Windows 7 компанията е подобрила най-важните за потребителите характеристики – бързина на работа на операционната система, надеждност, сигурност и съвместимост с приложения. Сред подобренията е и оптимизиране на работата на батерията на мобилните компютри и увеличаване на издръжливостта й.
Извършва ежедневните задачи по-бързо и по-лесно
Подобреният и интуитивен дизайн на Windows 7 опростява и улеснява значително ежедневната работа с компютър. Осигурен е незабавен достъп до най-често използваните приложения и файлове, чрез опциите Jumplists, Previews и новия Taskbar.
При наличието на повече от един компютър в дома новата функционалност Home Group дава възможност на потребителите да свържат няколко персонални компютъра в мрежа и по този начин да споделят документи, снимки, музика и видео файлове.
Функционалността Device Stage прави свързването и работата с устройства (мобилни телефони, камери, принтери и други) по-лесна от преди, благодарение на единен интерфейс за управлението им и изпълняване на общи задачи.
Новата multitouch технология на Windows 7 ще позволи на хората със сензорни монитори да работят по-ефективно и по-интуитивно чрез докосване на екрана.
Предлага по-добри възможности за забавление
Функционалността Play-to на Windows 7 дава възможност за по-лесно споделяне на музика, видео и снимки между устройствата, включени в домашната мрежа. Windows Media Player и Windows Media Center в Windows 7 поддържат повече и разнообразни формати и позволяват синхронизирането им с голям брой устройства.
Подобреният потребителски интерфейс на Windows Media Center, наличен в някои от версиите на Windows 7, улеснява записването на ТВ съдържание.
Стив Балмър обяви и пускането на най-новата весрия на Windows Live – безплатен набор от услуги за комуникация и споделяне на файлове, насочени към крайните потребители. Новата и подобрена версия на Windows Live включва услуги като Windows Live Messenger, Windows Live Mail, Windows Live Photo Gallery и други.
Windows Live e създаден да работи безпроблемно с над 50 от най-използваните услуги, предлагани в интернет. Заедно с Internet Explorer 8 Beta, Windows Live улеснява потребителите в дейностите, които най-често извършват в интернет – търсене, споделяне и общуване.
Новата версия на Windows Live може да бъде изтеглена от сайта на компанията или получена автоматично чрез Microsoft Updates.

по темата: „Майкрософт разкри мощта на Windows 7”

добавете коментар...

  1. Евок Севок

    Балмър е пропуснал да съобщи, че Win 7 ще предложи и нов усъвършенстван Троянски кон. Много по-добър от този, който в момента е покосил компютрите на българското МВР.

    Нали помните как се рекламираше сигурността и на Win XP. Тогава също бяха пропуснали да съобщят за кончето. И Ники Василев, кипящ от възторг, обзаведе цялата администрация с него.

    Въпреки че по-проницателните, като видят физиономията на Стив Балмър, веднага откриват приликата между него и вируса.

    Колкото по-мощен Windows, толкова по-мощен вирус. Така трябва да се рекламира тази операционна система.

Коментар