Стартира конкурс за софтуерни проекти с технология Silverlight

Българската компания „Комплитит” организира международен конкурс за софтуерни проекти, създадени с технологията Silverlight на Microsoft.
Основите на състезанието бяха положени в средата на миналата година от Майкъл Синк – софтуерен инженер в областта на Майкрософт .NET-технологиите. Тогава „Комплитит” беше спонсор на конкурса и получи правото да направи този конкурс традиционен чрез няколко издания в годината.
Конкурсът е насочен към всички специалисти, професионалисти и фенове, разработчици и дизайнери, които работят по софтуерни проекти на базата на Silverlight. Допускат се за участие всякакви Silverlight проекти – приложения, контроли, игри, библиотеки или други, като всеки проект трябва да бъде описан в статия.
Целта е да провокираме специалистите от цял свят, които ежедневно ползват тази технология, да споделят ноу-хау и да подпомогнем изграждането на международна Silverlight общност”, каза продуктовият мениджър на „SilverlightShow.net” Иван Драгоев.
Много често обаче конкурсът надхвърля тази цел и очертава новостите и тененциите в бранша”, добави съоснователят Илия Йорданов.
Проектите за участие в конкурса се приемат на адрес editorial@silverlightShow.net до 31 януари тази година.
Победителите ще бъдят определени от международно жури, в което влизат Тим Хойер- програмен мениджър в Майкрософт за Silverlight, Адам Кини, който се занимава с UI платформи като Silverlight, WPF и Microsoft Surface, Дейв Кембъл – софтуерен инженер и дизайнер, собственик на WynApse, Шон Уилдърмут- основател на консултантска компания INETA, Майкъл Синк и Емил Стойчев – съосновател на SilverlightShow.net.

Коментар